Cargovil Businesspark Zemst

Cargovill is een zone van 72 ha in Vilvoorde, Zemst en Grimbergen. Deze logistieke zone is volledig in gebruik.

Het businesspark Cargovil is gelegen op het grondgebied van de gemeenten Vilvoorde, Zemst en Grimbergen. Het businesspark Cargovil is bestemd voor transport en distributiegebonden activiteiten. Het terrein is bovendien bimodaal ontsloten via weg en water. Via de Woluwelaan kan men op een vlotte manier aansluiten op de E19 verkeerswisselaar ‘Vilvoorde-Cargo’ en de Ring rond Brussel. Via de ‘Multimodal Inland Container Terminal’ te Vilvoorde wil men een alternatief bieden voor het drukke wegverkeer op de as Rotterdam-Antwerpen-Brussel door goederen via de binnenvaart te verschepen.

Brucargo en de luchthaven zijn eveneens vlakbij waardoor het bedrijventerrein eigenlijk als een trimodaal ontsloten bedrijventerrein kan worden aanzien. Op het bedrijventerrein zijn momenteel een 45-tal bedrijven gevestigd.

Parkmanagement
In juni 2012 werd op het business park Cargovil, de vzw Cargovil opgericht met de bedoeling gezamenlijke initiatieven te structureren. In de vzw Cargovil zijn naast de bedrijven van Cargovil ook de POM Vlaams-Brabant, de gemeenten Vilvoorde, Zemst en Grimbergen verenigd.

De rol van de vzw Cargovil is sterk bedrijfsgericht. Het beheer van de bedrijvenzone zelf blijft in handen van de POM. Door de betrokkenheid van de POM bij de vzw wordt de link tussen terreinbeheer en parkmanagement verankerd en kan een kruisbestuiving van ideeën en acties ontstaan die preventief kunnen werken, wat de kwaliteit en de doeltreffendheid van de bedrijvenzone Cargovil ten goede komt.

Projectfiche

Cargovil Businesspark Zemst


Oppervlakte

72 ha

Type

Bedrijventerreinen

Status

Operationeel

Locatie

Havendoklaan 9-13
1800 Zemst

Contact

Jacques Devos
Provincieplein 1
3010 Leuven
016-26 71 87
Jacques Devos

Partners

Privacy | Proclaimer | Site by Ramdesign

Publiekrechtelijke instelling met rechtspersoonlijkheid, erkend door de Vlaamse Regering.