Voeding

Vlaams-Brabant is alomtegenwoordig in je glas of op je bord. In elke gemeente tref je een mix aan van gepassioneerde ambachtelijke producenten, industriële voedingsbedrijven en onderzoekscentra, toonaangevende kennisinstellingen en wereldwijd exporterende KMO’s.

Innovatie en traditie in de voeding in Vlaams-Brabant
Vlaams-Brabant behoort tot de top in de grenzeloze agrifoodwereld. Smart Hub Vlaams-Brabant Food creëert in nabijheid van en samen met vele (inter)nationale voedingsbedrijven en gerenommeerde kennisinstellingen een voedingsbodem voor verdere innovatie door kennis en ondernemerschap doelgericht samen te brengen.Traditie en high-tech gaan hier aan in hand met respect voor het product en de omgeving. Met legendarische merken zoals Stella Artois of Tiense Suiker, maar ook met de hoogtechnologische ingrediënten van Sensient of vernieuwende producten zoals Actimel van Danone … Vlaams Brabant is alom aanwezig doorheen de voedingspiramide of de volledige waardeketen van de voedingssector. In elke gemeente van onze provincie tref je een mix aan van gepassioneerde kleine ambachtelijke producenten, industriële voedingsbedrijven en onderzoekscentra, toonaangevende kennisinstellingen en wereldwijd exporterende KMO’s.

SugaR&D
Binnen de POM loopt een focusproject onder de naam SugaR&D. Dit project moet de mogelijkheden inventariseren van suiker als grondstof voor de voedingsindustrie en de niet-voedingsindustrie. Het beoogt een clusterwerking voor bedrijven en kennisinstellingen met als thema nieuwe innovatieve toepassingen voor suiker die tot nieuwe economische activiteiten moet leiden op de campus en in Tienen.
Samen met VOKA Vlaams-Brabant, Boerenbond en de KU Leuven coördineert de POM het project.
Het project SugaR&D wordt door de Provincie Vlaams-Brabant ondersteund als innovatief kennisproject met een subsidie.

Projectfiche

Voeding


Contact

Renaat Kuipers
016-26 71 82
renaat.kuipers@pomvlaamsbrabant.be

Partners

Privacy | Proclaimer | Site by Ramdesign

Publiekrechtelijke instelling met rechtspersoonlijkheid, erkend door de Vlaamse Regering.